Engel Urnen

Bezoek Onze Baby Urnwinkel, Klik Hier

Als ouder krijgt u er ongetwijfeld wel eens mee te maken da u uw kind uit moet leggen dat opa of oma waar ze zo dol op waren is overleden, vaak verteld u uw kind dan dat opa of oma een engeltje is geworden. Als het u overkomt dat uw eigen kind is overleden dan kunt u geen waardiger herinnering aan uw kind hebben dan met een engelbeeld urn.
Engel urnen kunt u in vele soorten en maten vinden en als u ze goed bekijkt dan snapt u gelijk waarom dit zeer populaire urnen zijn. Net als engelen komen urnen in de vorm van een engel ook in veel soorten voor en elke urn heeft haar eigen persoonlijkheid. Een urn met engel ontwerp zal u direct aan spreken en u zult op slag verkocht zijn, dat is wellicht de magie van engelen die u aan uw kinderen hebt verteld. Niet alleen komen engel urnen in zeer veel verschillende soorten en maten, ze worden ook nog eens van een zeer uiteenlopende reeks materialen gemaakt. Hierdoor is het dus vrijwel uitgesloten dat u niet een engel urn kunt vinden die u mooi vindt en die als waardige tastbare herinnering aan uw kind kan dienen.
Zoals bij het fabriceren van beelden gebruikelijk is, wordt ook een engelbeeld urn gemaakt van keramiek, porselein of van kunstmatig gemaakte steensoorten. Het voordeel van deze materialen is dat zij bewerkt worden als ze nog zacht zijn en pas daarna hard worden. Dit hard worden kan door drogen of stollen gebeuren maar in het geval van keramiek en porselein door het bakken van de engel beelden. Als de beelden eenmaal gebakken zijn dan worden ze van een laagje glazuur voorzien waarna ze definitief afgebakken worden. Dit verklaard ook waarom engel urnen die geweldige glas hebben die hun een groot stuk van hun magie geven. Het is die magie die u aan uw kinderen vertelde en die ook aan u verteld is, die de herinnering aan uw eigen engel levend houd.Vaan hoeft een engel urn niet eens de vorm te hebben van een engel beeld, om voldoende ruimte te hebben binnen in een engel beeld zal het beeld een bepaalde grootte moeten hebben. Dit kan er voor zorgen dat een engelbeeld urn nogal groot uitvalt en daarmee wel erg pontificaal aanwezig is in uw huis. Als praktische oplossing beelden de makers daarom ook engelen af op een normale urn. Dit kunnen dan geschilderde engelen zijn maar het kunnen ook engelen zijn die er als het ware bovenop liggen. U zou dus kunnen zeggen dat het engel beeld de urn omarmt, een mooie gedachte.

Bij het uitbeelden van een engel met zeer veel detail zijn de bovengenoemde materialen uitermate geschikt omdat ze erg zacht zijn op het moment dat ze bewerkt worden. Ook na het uitharden en het bakken zullen de details nog volledig zichtbaar zijn en geaccentueerd worden door middel van het toepassen van glazuur. Nadat het glazuur voldoende gebakken is zijn de engel urnen klaar om verkocht te worden. Van alle baby urnen die verkocht worden zijn urnen met daarop een engel of in de vorm van een engel veruit het populairst.
Een andere optie om engel urnen te vinden met veel mooie details is een urn kiezen die van messing is gemaakt. Deze urnen worden allemaal met de hand vervaardigd en daarbij wordt veel aandacht besteed aan detail. Een urn met engel die van messing is gemaakt is echter niet geschikt om buiten te plaatsen. Messing is een materiaal dat zal reageren met stoffen in de lucht waardoor het volledig zwart zal worden, om het mooi te houden moet het heel regelmatig gepoetst worden. Overigens zijn er door de mooie details die toegepast zijn niet zo heel veel engel urnen die buiten geplaatst kunnen worden, u wilt immers niet dat deze details groen uit slaan van de algen en andere vervuiling.

Als u engel urnen een persoonlijk tintje wilt geven dan kunt u een gravure of een inscriptie aan laten brengen op de urn. Ook kunt u een foto van uw eigen engel laten plaatsen op de urn in een daarvoor bestemde plaats. U kunt alle modellen die aangeboden worden bekijken op de website van de urnshop van uw keuze. Hier zal ook vermeld worden of de engel urn die u kiest geschikt is voor binnen of buiten en van welk materiaal het gemaakt is. Neem voor verdere vragen contact op met de urnshop van uw keuze, de medewerkers zullen u graag van dienst zijn bij het maken van de beste keuze of het naar uw persoonlijke wensen aanpassen van uw engelbeeld urn.