Natuursteen Baby Urn

Bezoek Onze Baby Urnwinkel, Klik Hier

Bij het uitzoeken van een baby urn waar u een goede herinnering aan uw overleden baby bij hebt kunt u kiezen uit heel veel verschillende materialen. Voor zeer veel mensen zijn urnen van natuursteen echter de meest voor de hand liggende keuze. U hebt bij de keuze voor natuursteen enorm veel mogelijkheden als het gaat om kleur en uiterlijk die een steensoort biedt.
Een natuursteen baby urn is een urn die niet zo heel erg veel verschillen heeft met urnen voor volwassenen die van natuursteen gemaakt zijn. Het enige verschil is eigenlijk dat ze een stuk kleiner hoeven te zijn en dus een stuk minder ruimte in beslag nemen. Een baby urn van natuursteen is meestal ook erg geschikt om buiten neer te zetten, dit is van toepassing als u de urn in een columbarium (urnenmuur) of in de tuin wilt zetten. Het is absoluut geen must om urnen van natuursteen te kopen als u de urn buiten wilt plaatsen, er zijn ook andere baby urnen die daar geschikt voor zijn. Natuursteen urnen zijn echter door de eigenschappen van het natuursteen zelf uitermate geschikt om buiten te plaatsen. De hardheid van vooral de hardere steensoorten zorgt er voor dat er geen vocht door de steen heen kan dringen.

Natuursteen kan u ook een grote verscheidenheid aan kleuren bieden, elke soort natuursteen heeft namelijk haareigen kleuren en sommige soorten natuursteen zijn zelfs in meerdere kleuren beschikbaar. Door de hardheid van de meeste soorten natuursteen in een natuursteen baby urn niet altijd in heel veel vormen beschikbaar. Vooral bij de hardste soorten natuursteen zoals graniet is de keuze in vormen beperkt, dit komt omdat graniet erg hard is en daardoor moeilijker te bewerken. Een blok graniet is wel uit te hollen met behulp van een machine maar bijvoorbeeld een urn in de vorm van een engeltje er van maken is vrijwel onmogelijk. Toch bieden natuursteen urnen een voordeel dat vele malen groter is dan de nadelen, elke urn is namelijk volledig uniek. Dit komt omdat het een natuurproduct is en elk stuk graniet anders is dan een ander stuk, u zult dus altijd voor een baby urn van natuursteen kiezen waar er geen tweede van bestaat. Het feit dat elke urn uniek is doordat elk stuk natuursteen uniek is komt bij de toepassing van natuursteen voor het maken van urnen enorm goed van toepassing, uw baby was immers ook uniek dus verdient uw baby ook een unieke urn.

Bij de zachtere soorten natuursteen kunt u wel uit meer vormen urnen de keuze hebben. Zachtere steen soorten zijn veel eenvoudiger te bewerken dus is het mogelijk om een beeldje te maken en deze vervolgens uit te hollen. Een natuursteen baby urn die op deze manier gemaakt wordt is ook uniek omdat dit allemaal handwerk is. Er komt geen machine aan te pas behalve voor het uithollen van het beeldje of welke andere vorm dan ook. Een baby urn van natuursteen is een waardige tastbare herinnering aan uw overleden baby.
Als u een andere urn ook erg mooi vindt maar u wilt ook de schoonheid van natuursteen hebben dan is het ook mogelijk om in plaats van een natuursteen baby urn een andere urn op een sokkel van natuursteen te zetten. Op deze manier hebt u het beste van natuursteen en van een andere urn en het natuursteen laat de andere urn als het ware stralen. Urnen van natuursteen zijn ook heel goed te voorzien van een foto, een inscriptie of een gravure, op deze manier kunt u de urn helemaal persoonlijk maken. Veel makers houden bij de fabricage al rekening met deze mogelijkheid door hier de nodige voorbereidingen voor te treffen. Natuursteen urnen worden hiervoor soms zelfs voorzien van een vlakke plek waarop dan een foto of tekst aangebracht kan worden. Een urnshop met een goede voorraad heeft dezelfde urn vaak met en zonder vlakke plek in voorraad zodat de keuze aan u is. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van het persoonlijk aankleden van een natuursteen baby urn neem dat contact op met de medewerkers van de urnshop. De vakkundige medewerkers staan u graag te woord bij vragen over het persoonlijk maken van een urn of voor het geven van deskundig advies bij het uitzoeken van de juiste urn.